سه شنبه 04 اردیبهشت ماه 1403 عضويت ورود
متن / HTML

آفت خوشه خوار مو

 مهم ترین آفتی كه محصول انگور را تهدید می نماید آفت خوشه خوار است كه تقریبا در كلیه مناطق  فعالیت دارد در سال های طغیانی خسارت آن حدود 90 درصد بیان شده است . در بعضی از موارد این آفت در داخل حبه های كشمش نیز دیده می شود .

آفت در فصل بهار هم زمان باباز شدن جوانه ها ظاهر می شود . تخم این آفت ها به زحمت با چشم دیده می شود و رنگ آن زرد مایل به سفید است . پروانه ها تخم های خود را به صورت انفرادی روی جوانه ها ی گل می گذارند . برخی از موارد این تخم ها روی جوانه های برگ نیز گذاشته می شود. از این تخم ها بسته به درجه حرارت پس از یك هفته تا ده روز لارو ها یا كرمینه هایی كه اندازه آنها به حدود 2 میلی متر می رسد خارج میشوند. لاروهای نوزاد وارد خوشه های گل شده و با تنیدن تارهایی به شكل تار عنكبوت و در هم فشردن غنچه ها از آنها تغذیه می نمایند .تا هنگام باز شدن گل ها لارو ها كاملا رشد كرده و به حدود 1 سانتی متر و یا كمی بیشتر می رسد . سپس لارو ها در زیر پوست درختان و یا زیر گیاهان خشگ و پوسیده سطح زمین و یا در همان محل تغذیه در داخل پیله سفید رنگ پنبه ای مانند به شفیره تبدیل می شوند. حدود یك هفته بعد ازدرون شفیره ها پروانه ها ظاهر شده و تخم ریزی جدید شروع می شود . لارو ها ی به وجود آمده از این تخم های جدید از این غورها تغذیه می كنند .این لارو ها نیز پس از گذشت حدود سه هفته تبدیل به شفیره می گردنند . كه از آنها پروانه های جدید ظاهر می شود . از تخم های این پروانه ها لاروهای به وجود می آید كه از حبه انگور تغذیه كرده و همین لارو ها هستند كه بیشترین خسارت را به بار میاورند كه در اصطلاح لارو های نسل سوم گفته می شود. زمستان گذرانی آفت به صورت شفیره است .

علائم خسارت :

در اوایل بهار موقعی كه خوشه های گل ظاهر می شود در لابه لایی این خوشه ها تار هایی به شكل تار عنكبوت ظاهر و به به وسیله آنها غنچه ها به هم فشرده و در هم پیچیده شده و لاروهایی كه در بین غنچه ها در هم پیچیده شده است پنهان شده اند از آنها تغذیه می نمایند. این تغذیه در بعضی مواقع چنان شدید است كه تمام كه تمام غنچه ها از بین می روند . در موقع ظهور غنچه ها به خصوص موقعی كه  غور ها به اندازه عدس یا نخود شده باشده اند لارو ها سوراخ هایی در آنها ایجاد كرده و از داخل آنها تغذیه میكنند.

کنترل:

مبارزه فیزیکی: با توجه به اینكه در زمستان قسمتی از شفیره ها در زیر علف های خشك و پوسیده در سطح زمین به سر می برند استفاده از یخ آب می تواند به نابودی این بخش از شفیره ها و در نتیجه كاهش آفت در موقع ظهور خوشه های گل كمك كند .

مبازه شیمیایی: مبنای مبارزه شیمیایی بر اساس پیش آگاهی واستفاده از تله های فرمونی ونیز مرحله رشدی گیاه وبصورت زیر می باشد:

نوبت اول:در مرحله غنچه و قبل از باز شدن گل ها.

نوبت دوم:در زمان تشکیل غوره ها.

نوبت سوم: در شروع آبدار شدن میوه.

سموم توصیه شده عبارتند از: دیازینون 5/1 در هزار – زولن 5/1 در هزار

   
 
  نظرسنجي
لطفا نظر خود را درباره سایت اعلام نمائید.

 

تعداد جوابها : 356

عالی : 40%
خوب : 19%
متوسط : 10%
ضعیف : 31%

  ارسال  
  كاربران برخط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 141
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 141

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2775766
Visitors بازديد هاي امروز: 436
Visitors بازديد هاي ديروز: 1191

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/04 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خمینی شهر
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا